Educatie

Voor wie?

Wij bieden educatie aan kinderen en jongeren die niet naar school gaan en wel iets willen leren.  Het is mogelijk om er naar toe te werken om (weer) naar school te gaan of om een eigen leerweg te ontwikkelen. Ook jongeren met een beperking die klaar zijn met school en bij ons werken als dagbesteding kunnen als ze dat willen nog iets leren. Wij kunnen aansluiten op het niveau van de laatst gevolgde school of leerweg. Het is ook mogelijk om samen leuke boeken te lezen om zo het leesniveau op peil te houden, of om in te gaan op een andere interesse.

Buitengewoon leren

Buitengewoon leren

Wat kan je leren?

Het is eerst even wennen aan het leven op de boerderij. We beginnen daarom met je van alles daarover te leren. Welke mensen, dieren en planten zijn er? Hoe ga je goed met ze om? Wat en hoeveel eten de dieren en wat moet je doen om de dieren en planten goed te verzorgen?

Daarna gaan we kijken waarin je interesse hebt. Waar wil je meer over weten of welke vaardigheid wil je onder de knie krijgen. We hebben zelf allerlei kennis en vaardigheden in huis die we je graag willen leren. Denk hierbij aan alles over de boerderijdieren, tuinieren, fotograferen, foto’s bewerken, muziek maken, websites maken en koken. We zijn van heel veel markten thuis en als we ergens geen verstand van hebben, gaan we kijken of we iets of iemand kunnen vinden die jou dat wel kan leren.

Vanuit Landzijde krijgen we begeleiding op didactisch gebied en hebben we 2 laptops gekregen met daarop allerlei leuke en kwalitatief goede programma’s op het gebied van taal, rekenen en algemene ontwikkeling. In samenwerking met jouw laatste school kunnen we kijken waar je bent gebleven en van daaruit een eigen programma voor je samenstellen. Dit kan op elk niveau.

Het is helemaal aan jou. We streven duidelijke doelen na, die je zelf kiest. Bijvoorbeeld leren typen, het avi-niveau lezen op peil houden, leren voor een tractorrijbewijs , een website maken, of misschien wil je weer terug naar een gewone school. We gaan uit van wat jij wilt en nodig hebt.

Buitengewoon leren
Buitengewoon leren
Buitengewoon leren
Buitengewoon leren

Wil je meer weten of je direct aanmelden? Neem dan direct contact met ons op!