Wie zijn wij

Boerin Anki

Anki
Boerin

Opgegroeid op een tuindersbedrijf met bollen/bloemen/groenten en met jarenlange ervaring in het zorgen voor kinderen/jeugd met en zonder een beperking, ben ik heel blij nu beiden te kunnen combineren.   

Graag draag ik mijn liefde voor, en brede kennis van de natuur over. Dagelijks zie ik de helende werking die daarvan uitgaat naar iedereen die hier werkt op de boerderij.  Mijn hart gaat ook uit naar het begeleiden van kinderen en jongeren die vastlopen in het schoolsysteem. En ze te helpen om op eigen wijze en eigen tempo een diploma te halen waarmee ze terecht kunnen in de maatschappij.

Boer Piet

Piet
Boer

Van jongs af aan wilde ik boer worden en zoals je ziet ben ik dat ook geworden. Elke dag werk ik met veel plezier op het bedrijf. Het is een heel afwisselend leven. Het ene moment bezig met de koeien, dan weer met de tractor het gras maaien of iets repareren dat kapot is. 

Bij de Cono, de kaasmakerij waar onze melk naar toe gaat, ben ik vanaf het begin betrokken bij het programma Cairing Dairy. Daarbij worden de deelnemers gestimuleerd om duurzaam te boeren. Zo hebben we bijvoorbeeld vorig jaar zonnepanelen op het dak van de schuur geïnstalleerd. Graag  maak ik  er samen met onze hulpboeren een zinvolle en gezellige dag van.

Soraya

Soraya

Stagiaire

3 dagen per week loop ik stage bij de Roemerij, op woensdag, donderdag en vrijdag, en ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Soraya Bongers , ben 26 jaar en volg de opleiding medewerker maatschappelijke zorg niveau 4, met als specialisatie speciefieke doelgroepen. Daarbij had ik een stage nodig en ben daarvoor terecht gekomen bij  zorgboerderij de Roemerij. Ik heb een kleine jongen(Jahroe) van 1 jaar die vaak op de woensdag mee gaat naar de Roemerij. Dit is leuk voor zowel de cliënten als voor mijzelf en Jahroe. Ik  voel mij erg welkom op de Roemerij en  werk met plezier met iedereen die er is. Ik vind het erg dankbaar werk.
Groetjes Soraya.

Karin

Karin

Educatief medewerkster

Elke woensdag verzorg ik de educatie voor de jongeren die op De Roemerij aanwezig zijn. Ieder op zijn of haar eigen niveau en tempo. Dat kan variëren van het samen lezen van boeken om de leesvaardigheid op peil te houden, het uitzoeken van lekkere recepten die de jongere samen met Anki wil maken, werken aan Engels voor het behalen van een Anglia certificaat tot theorie leren voor een tractorrijbewijs. Hiervoor hebben we een hele mooie educatieruimte boven de koeienstal, maar we zitten bij goed weer ook wel eens met een leerboek lekker buiten onder de overkapping of zelfs in het weiland bij de sloot. En als het hoofd van een jongere even niet staat naar leren uit boeken, verzinnen we samen een andere leerzame activiteit, zoals een wandeling rondom de boerderij waarbij we alleen Engels spreken, kijken we een video over een interessant onderwerp of spelen we een taal- of rekenspelletje op de IPad. Deze afwisseling en de mogelijkheid flexibel in te springen op de situatie en stemming van die dag, maakt dat ik iedere week weer uitkijk naar de woensdag.