Wie zijn wij

Boerin Anki

Anki
Boerin

Opgegroeid op een tuindersbedrijf met bollen/bloemen/groenten en met jarenlange ervaring in het zorgen voor kinderen/jeugd met en zonder een beperking, ben ik heel blij nu beiden te kunnen combineren. Graag draag ik mijn liefde voor, en brede kennis van de natuur over. Dagelijks zie ik de helende werking die daarvan uitgaat naar iedereen die hier werkt op de boerderij. Mijn hart gaat ook uit naar het begeleiden van kinderen en jongeren die vastlopen in het schoolsysteem. En ze te helpen om op eigen wijze en eigen tempo een diploma te halen waarmee ze terecht kunnen in de maatschappij.

Boer Piet

Piet
Boer

Van jongs af aan wilde ik boer worden en zoals je ziet ben ik dat ook geworden. Elke dag werk ik met veel plezier op het bedrijf. Het is een heel afwisselend leven. Het ene moment bezig met de koeien, dan weer met de tractor het gras maaien of iets repareren dat kapot is. Bij de Cono, de kaasmakerij waar onze melk naar toe gaat, ben ik vanaf het begin betrokken bij het programma Cairing Dairy. Daarbij worden de deelnemers gestimuleerd om duurzaam te boeren. Zo hebben we bijvoorbeeld vorig jaar zonnepanelen op het dak van de schuur geïnstalleerd. Graag maak ik er samen met onze hulpboeren een zinvolle en gezellige dag van.

Hilda

Hilda
Begeleidster

Ik ben Hilda, 50 jaar en moeder van 2 jongens. 1 dag per week, op de woensdag werk ik als begeleidster op de zorgboerderij van Piet en Anki. Het is leuk en dankbaar werk om te zien hoe de cliënten op hun eigen tempo en niveau veel dingen kunnen leren. Het is ook erg leuk om met de cliënten tijdens de bezigheden te praten over wat hen zoal bezig houdt. Verder ben ik werkzaam bij een kledingwinkel. En in mijn vrije tijd ben ik graag buiten met mijn hond, of bezig in de pas gekochte huizen van mijn zoons.

Jeske
Lerares

Mensen helpen met leren, dat vind ik het mooiste wat er is. Op dinsdagen werk ik als leerkracht op de zorgboerderij. Cliënten die iets willen leren, kunnen daarbij begeleiding van mij krijgen: individueel onderwijs, op maat en op eigen tempo. Daarnaast ben ik werkzaam als eerstegraads biologiedocent aan het Cygnus Gymnasium in Amsterdam.

Als perfectionist weet ik hoe moeilijk het kan zijn om door te zetten als het even niet meezit. Daarom werk ik met cliënten graag aan zelfvertrouwen en een gezonde kijk op het leren, met ruimte voor succeservaringen en “leren leren”. En zelf leer ik ook graag nieuwe dingen. Koken, natuur, muziek, techniek, enzovoort, mijn interesses zijn breed. Dus waar jij je ook in wilt ontwikkelen, ik help je er graag bij. Win-win, want zo leren we allebei!